arckép

2021.02.08. 11:30

Különleges musicalt rendez a Harmadik Színházban a metálénekes

Bennfentes körökben egyértelműen Stubendek Katalint tartják a pécsi színészek közül a legjobb női, Götz Attilát pedig a legjobb férfi énekesnek. A Pécsi Harmadik Színház készülő Ájlávjú című darabjában most együtt szerepelnek, mi több, ez lesz Götz Attila első színpadi rendezése is, akivel a Broadway mázas-szirupos világával szembemenő előadás érdekességeiről beszélgettünk.

Mészáros B. Endre

– Nagy barátja a kemény zenének. Van újdonság ezen a fronton?

– Másik irányból közelítenék: újra megnősültem, és van egy négyhónapos, gyönyörű kislányom, így a Soulmirror zenekarra már nem maradt idő. Ugyanakkor továbbra is a rockzene a kedvencem, ám ha autózom, a retró számokat éppúgy szívesen hallgatom, mint egy új Rammstein-dalt.

– A pandémiás időszakban is énekelt a Sárkányszív című rockoperában, a Kinizsi, a nép fia című, készülőben lévő mű koncertváltozatában, s alig egy hete megjelent az a hangoskönyv, melyben a fogyatékkal élőknek mesélt. Lehet még bővíteni ezt a kört?

– Nem lehetek elég hálás Vincze Jánosnak, hogy a Pécsi Harmadik Színházban lehetőséget adott életem első rendezésére, ráadásul pont egy zenés műben, miközben magam is játszom benne. Szerencsére nagy segítséget kapok a kollégáktól, a zenei vezető Bókai Zoltántól és a koreográfus Molnár „Kecsó” Zsolttól. Ez egyébként egy off-Broadway-mű, mely tartalmában és zeneileg is nagyon más, mint a hagyományos musicalek. Tartalmilag pedig a férfi és nő kapcsolatáról szól, végigkísér az életen, mondhatni az első randitól a temetőig. Egy huncut tisztelgés azok előtt, akik egyszer is ki merték mondani: „Mit csinálsz szombat este?”

– Kik az énekes-színészek?

– Stubendek Katalin játéka egyértelmű volt, én a férfi vonalat erősítem. Összesen négyen játsszuk, húsz jelenetben, majd’ hatvan karaktert életre keltve, melyben két fiatal színész-énekes is aktív társunk: a pécsi származású, de Budapesten élő és játszó P. Petőcz András (a Pécsi Nemzetiben a Rudolfban, a Macskafogóban is láthattuk), valamint a PTE Hangja, Kusnyér Anna (ő a Veszprémi Petőfi Színházban szerepelt Abigélként és a My Fair Lady Elizájaként). Valentin-napra terveztük a premiert, de a járvány felülírta az elképzeléseinket. Február 18-án azért megtartjuk a házi bemutatót, s reménykedünk, hogy mihamarabb szélesre tárhatjuk az ajtót a közönség előtt.

A színésznek kislánya született

Götz Attila 1977-ben született Pécsett. Az 500-as szakközépiskolában végzett fémforgácsolóként, majd színművészeti iskolába járt Békéscsabára. Végzés után visszatért a szülőföldre: 2001 óta a Pécsi Nemzeti Színház művésze, két éve Szendrő-díjat kapott. A Harmadik Színházban több mint tíz éve rendszeresen játszik zenés és mesés darabokban, kortárs előadásokban. Felesége, Zsuzsanna köztisztviselő, Anna Lillien lányuk 4 hónapos. Két fia is van, Máté (18) az ELTE kémia szakos hallgatója, Kristóf (16) a pécsi Kodály Zoltán Gimnáziumban tanul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában