a sokac fülemülére emlékeznek

2021.06.25. 15:18

Mohácson is lesz Múzeumok éjszakája

Kersics Anka, a „sokac fülemüle”, a kiváló opera-, népdal- és nótaénekes idén lenne 100 éves, így a Kanizsai Dorottya Múzeum ezúttal az ő személyét állítja a középpontba – írja a Mohácsi Újság.hu.

Mohácsi Újság.hu

Forrás: Mohácsi Újság.hu

A pénteken 19 órakor kezdődő program során – Pávkovics Gábor, Mohács Város polgármesterének köszöntője, és dr. Hasanovic-Kolutácz Andrea, múzeumigazgató megnyitó beszéde után – az érdeklődők megtekinthetik a Kanizsai Dorottya Múzeum gyűjteményéből „Kersics Anka 'a nemzetközi folklór énekese – világcsavargó...' „ címmel összeállított kamarakiállítást, valamint levetítik a művésznőről a „Zeneakadémiától a Karavánszerájig” címmel 1980-ban bemutatott televíziós portréfilmet is.

 

Cserdi Áron alpolgármester moderálásával és a KDM Fotótárának segítségével Menyhárt Éva népdal- és magyarnóta-énekes, Nagy Tibor a mohácsi Halászcsárda egykori vezetője eleveníti fel Kersics Anka legendás életét és alakját.

A program során fellépnek: a Schneider Lajos Népdalkör (SLAMI), a Dunavkinje zenekar Versendi Kovács József vezetésével, Menyhárt Éva népdal- és magyarnóta-énekes, valamint a Mohácsi Horvát Önkormányzat tamburazenekara, aki a további jó hangulatról is gondoskodik.

Az este folyamán az érdeklődők tárlatvezetésen vehetnek részt a KDM „Népek találkozása a mohácsi Dunánál„ című állandó kiállításában, illetve megtekinthetik Koleszár Stella vizuális művész, üvegtervező „Sellő akartam lenni” című időszaki kiállítását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!