Bama.hu videó

2024.05.18. 07:40

Pécs városában is megtanulhatjuk úgy keverni a koktélokat, mint Tom Cruise a Koktélban - videó és galéria

A Bestmixer iskola bármixer és barista tanfolyamai évek óta piacvezetőek Magyarországon. Budapesten és tizenöt vidéki nagyvárosban, köztük Pécsen is jól felszerelt, saját oktatóteremmel várja azokat, akik elmélyülnének a két szakma valamelyikében, vagy akár mindkettőben. A szakmákról és az iskoláról Csötönyi Norberttel, a Bestmixer tulajdonosával beszélgettünk a pécsi oktatóhelyszínen.

Czeczon Enikő

A koktélokról még mai napig sokaknak Tom Cruise Koktél című filmje jut eszébe, amelyben a sármos színész finomabbnál-finomabb italokat kever vendégeinek nagy mosollyal az arcán, de arról kevés szó esik az alkotásban, hogy mekkora tudást és szakértelmet igényel a bartender szakma, amit Pécsen is elsajátíthatunk.

Pécs, koktél, bestmixer
A pécsi bestmixer oktatói bemutatókon és versenyeken is részt vesznek
Forrás: Bestmixer

– Ez az a szakma, ami nagyon meg tudja mozgatni a fiatalok fantáziáját, hiszen a legtöbb fiatal előbb-utóbb eljut odáig, hogy valamilyen formában találkozzon az alkohollal. Nem árt a fiatalokat megtanítani arra, hogy mit érdemes fogyasztani, és azt hogyan kellene fogyasztani. A mixer tanfolyam pedig egy szuper lehetőség arra, hogy megismerkedjenek ezzel a világgal – emelte ki Csötönyi Norbert. – Nemcsak tudásukat mélyítik el a témában, hanem azt is megtanulják, hogy mi az a mérték.

Nagyon vonzó a Pécsen is tanulható szakma a mai fiatalok számára

Beszélgetésünk során szót ejtettünk arról, hogy ez a szakma azért is vonzó a mai fiatalok számára, mert rugalmas munkarendet kínál, ami mellett jut idejük önmagukra és a kikapcsolódásra is. Ők már más dolgokat tartanak szem előtt, mint régebben.

– Igen, a mai fiatalok kicsit lazábbak és fontos nekik az „énidő”. Emelett sokkal „zöldebb” gondolkodásúak is. Manapság nagyon fontos, - mind a munkahelyen, mind a magánéletben – hogy kövessük a „no waste” elvet. És ezt a szemléletmódot mi is igyekszünk beépíteni az oktatásba – hangsúlyozta a Bestmixer iskola tulajdonosa. – A tanfolyam során megmutatjuk nekik például, hogyan lehet újra hasznosítani az egyes alapanyagokat, vagy hogy hogyan lehet többféleképpen felhasználni.

A Bestmixer iskolában azonban nemcsak bármixer tanfolyamot végezhetünk hanem barista képzést is. A barista szakma is egy izgalmas, a mindennapi gasztronómiához is kapcsolódó tevékenység. Szinte mindenki iszik kávét, és a sikere azért is töretlen az utóbbi években, mert egyre kifinomultabb az ízlésünk a kávézás terén.

– A barista szakma egy kortalan szakma. Ezért is olyan népszerű ez a tanfolyam. Nemcsak a fiatalokat mozgatja meg, hanem bármelyik korosztályt. Mindenki szeretne jó kávét fogyasztani, és tökéletesen elkészíteni azt, otthon is. – emelte ki Csötönyi Norbert.

A Bestmixer oktatótermében járva láthattuk, hogy jól felszerelt, igazán modern, szép környezetben tanulhatnak a fiatalok, méghozzá olyan oktatóktól, akik több versenyen is megfordultak már.

– Igyekszünk mindig a legújabb trendeket megmutatni, megtanítani. Semmiről nem maraduk le, folyamatosan nyomon követjük a szakmát érintő változásokat. Részt veszünk bemutatókon, versenyeken, számos italcég támogatja az iskolánkat, saját kiadású tankönyveink vannak, amelyet elismert bartenderek állítottak össze. Folyamatosan változunk, fejlődnünk kell, mert változnak a trendek és az igények is. De ez mindig is így volt – hangsúlyozta a tulajdonos.

A Bestmixer iskola azonban nemcsak tanfolyamokat szervez. Céges továbbképzéseket, csapatépítő tréningeket, vagy éppen italkóstolókat is tartanak. Az ilyen jellegű szolgáltatásoknak egyrészt az a célja, hogy a szakmában dolgozók mindig naprakészek legyenek, másrészt hogy a résztvevők is megismerkedhessenek a változásokkal, újításokkal, és tudatosabb fogyasztók legyenek. 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!