kultúra

2021.08.15. 07:00

Karma Turnét hoz Rúzsa Magdi, s Szörényi Levente is fellép Pécsett

Nemcsak a nyári fesztiválokon találkozhatunk nagy nevekkel, de ősszel is jönnek legendás rocksztárok Pécsre koncertezni. Sőt, fő vonalakban összeállt már a karácsony-szilveszter közti Winter Fest Of Pécs programja is, tudtuk meg Trubics Zorán koncertszervezőtől.

Mészáros B. Endre

20210731 Tiszavasvári fotó: Sipeki Péter SP Kelet-Magyarország A XVI. Öhönforgató Verseny és Néptánctalálkozó záró akkordjaként „Rúzsa Magdi” és együttese adott koncertet Tiszavasváriban.

Fotó: Sipeki Péter

Jövő hónapban az ország egyik legkedveltebb énekese, Rúzsa Magdi érkezik Pécsre, aki legújabb, Karma című lemezének bemutató koncertjeivel járja az országot. A Karma Turné Székelyföldön indult még június végén, és a pécsi állomása szeptember 24-én lesz az Expo Centerben, tudtuk meg Trubics Zorán koncertszervezőtől.

Ez egy szabadtéri esemény, ott, ahol korábban Plácido Domingo és José Carreras is fellépett, s abban a formában (vagyis mobil lelátó nélkül), ahogy az EKF évében itt Seal énekelt. Bár most széket kap minden néző, ám a számítások szerint így is elfér több ezer ember a helyszínen. Ha pedig leszakadna az ég, akkor majd beviszik az Expo Centerbe a koncertet, melyre egyébként védettségi igazolvány nélkül hirdetik a belépést.

A Karma Turnén közkedvelt régi dalok és vadonatúj számok szerepelnek a műsorban. A 8. album, a Karma dalait, szövegeit az énekesnő írta (a Szembeszél is ezen jelent meg), a zenék társszerzője Szakos Krisztián, a zenekart pedig Závodi Gábor vezeti. A másfél órás koncerten egyedi látvány, kitűnő hangzás várja a közönséget.

Rúzsa Magdi úgy összegzett a lemezről, illetve egyben a turnéról is, hogy az elmúlt egy évben sokan éltek kényszerből befelé. Ezért pozitív energiát sugárzó dalokat írt, melyek karmaként ölelik át a mindennapokat, és segítenek mindenkinek a lelki feltöltődésben.

Pazar hosszú hétvége lesz ekkor az Expo Centerben, mert a pénteki Rúzsa Magdi-koncertet követően 25-én szombaton Vujity Tvrtko tart előadást – száz napra visszatér Hawaiiról és Túl minden határon címmel fog szerepelni szülővárosában. Majd jön 26-a, vasárnap, ugyanitt egy nagyszabású családi nappal. Ekkor Walt Disney-rajzfilmfigurákkal, így például Mickey egérrel és az Oroszlánkirály szereplőivel lehet többek között fotózkodni, s jön az ország legnagyobb méretű játszóháza, hatalmas légvárak és trambulinok, miközben a háttérben majd Tompeti és Barátai zenélnek.

S lesz még az ősz folyamán egy nagy durranás Trubics Zorán szervezésében: Szörényi Levente és a Vujicsics zenekar is Pécsre látogat, várhatóan novemberben. Ekkortájt érkezik továbbá a töretlenül népszerű Alma Együttes is gyerekműsorral az E78-ba.

Összeállt a Winter Fest programja is

Formálódik már a Winter Fest of Pécs is. Ötnaposra tervezik a programot két helyszínnel (Városi Sportcsarnokkal és az Expo Centerrel), mert mint megtudtuk, a POTE Aulát annyira körbeépítették, hogy nincs hely már sehol a közelében parkolni. Biztosan szerepelni fog a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann jazzműsora, jön a Neoton a hagyományos pécsi előszilveszteri bulijával. Újra lesz Balkán Fesztivál a szerb Zvonko Bogdan énekes, valamint Ljubisa Pavkovicnak, Európa egyik legjobb harmonikásának műsorával. Továbbá része a programnak a Kowalski meg a Vega nagykoncertje is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!