KASZT

2021.10.17. 13:30

Novemberben megtartják a komlói színházi találkozót

Nem marad el idén sem a Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) – a közelmúltban született meg ugyanis a döntés, hogy ősszel megtartják a rendezvényt, amelyet idén nyáron a járványügyi helyzet miatt kellett elhalasztani.

W. K.

Fotó: Löffler Péter

Sokáig úgy tűnt, hogy a színházrajongóknak ebben az évben le kell mondaniuk a komlói fesztiválról, a város azonban nemrég úgy döntött, belevágnak a szervezésbe. A több ezer vendéget vonzó komlói találkozót az Emberi Erőforrások Minisztériuma 15 millió forinttal támogatja.

Az idei, hetedik KASZT november 4-én indul és 7-én ér véget. A magyar nyelvű, amatőr színjátszás legjobbjait felvonultató seregszemlén idén hét versenyprogram szerepel, a hazai együttesek mellett Romániából is várnak egy színjátszó csoportot. Mint azt Fajcsi Ferenc, a komlói Súgólyuk Színház rendezője, a KASZT házigazdája kérdésünkre elmondta, ahogy a fesztivál látogatói a korábbi években már megszokhatták, idén is színvonalas kísérőprogramokkal készülnek.

Miután azonban a komlói színház környékét érintő nagyszabású beruházások – a 48-as tér rehabilitációja, valamint a Kaptár-projekt – zajlanak, és várhatóan november elején az idő se teszi lehetővé a szabadtéri rendezvények megtartását, javarészt a színház mellett található Közösségek Háza lesz a kisebb koncertek, szakmai beszélgetések helyszíne. Ezen kívül profi színházi előadások is érkeznek off-programként: a Forrás Színház három előadást mutat be, a komlói színház november 5-i születésnapjára pedig egy igazi különlegességgel készülnek – a soproni Petőfi Színház és a Zentai Magyar Kamaraszínház koprodukciójában megvalósuló Ördögölő Józsiás című darabot láthatja majd a közönség. Mint azt Fajcsi Ferenc kiemelte, a zenerajongókról se feledkeznek meg – a nagykoncertet a városi sportközpontban Szulák Andrea és a Stúdió 11 zenekar adja.

A fesztivál valamennyi programja, ahogy azt a korábbiakban is megszokhatták a nézők, ingyenes. A nagykoncertre az aktuális előírások szerint csak védettségi igazolvánnyal lehet majd bejutni, a színházi előadásokhoz azonban ez a kártya nem szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában