tanulj tinó

2021.10.31. 18:38

Visszatért az élet a pécsi gimnáziumba

Hosszú kihagyás után ismét megteltek élettel az iskolák falai.

M. R.

Így történt ez a Pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban is, ahol idén a szalagavatót is előbbre hozták, így már november végén ünnepelhetnek a diákok.

– Szeretnénk, ha a szalagavató az év csúcseseménye lenne. A Városi Sportcsarnokban tartjuk az ünnepséget és a bált az iskola dísztermében, így a hosszú, személyes találkozásoktól mentes időszak után egy kis vidámságot csempészhetünk a borongós novemberi napokba – mondta dr. Zalay Szabolcs, a gimnázium igazgatója.

A Leőwey a mindennapok során is az interaktivitás híve.

– Kialakítottuk Kommunikációs Központunkat az új honlap köré, s azt várjuk diákjainktól, hogy folyamatosan hozzanak híreket az iskola életéről. Fontosnak tartom, hogy a diákok tudjanak egymásról, arról, ami az órákon és a szabadidős elfoglaltságokon történik. Így a weboldal is dinamikusabbá válik, s a híráramlás feldobja az iskolai vérkeringést, mely a járványhelyzet után különösen fontos. Szerencsére jól jöttünk ki a Covid-helyzetből, a nehézségek közepette sikerült fejlesztenünk a digitális módszertanunkat is – tette hozzá az igazgató.

A változatosság áll a középpontban

Dr. Zalay Szabolcs tíz éve áll az intézmény élén, s az organikus fejlesztésekben hisz.

– Törekszünk a tudományos logika mellett intuitív szemléletet is átadni. Ezért minél rendezettebb körülményeket szeretnénk megteremteni a diákok számára. Az angol, francia, német, természettudományos tagozataink, illetve az Arany János Tehetséggondozó Program mellett szakkörökkel, különféle programokkal igyekszünk minél gazdagabbá tenni a gimnazisták mindennapjait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában