divat és kultúra

2021.11.03. 07:55

Csontváry ihlette a pécsi művészeket a strasbourgi divatbemutatón

Uhrik Teodóra, a Pécsi Balett ügyvezetője pár éve került kapcsolatba a SilverChic Modellügynökséggel, akikkel közös küldetésük rávilágítani arra, hogy a negyven feletti generáció képviselőinek is fontos helye van a divat világában.

Mohay Réka

Rendkívül sikeres fotósorozat készült ekkor a művésznőről, amely a világhírű Vogue divatlapban is megjelent.

Ez alkalommal ugyanez az ügynökség, élén Ilkaházi Júliával, újabb közös projektre kérte fel Uhrik Teodórát. Idén Magyarország tölti be az Európa Tanács soros elnökségét, s ez az időszak hamarosan a végéhez ér. Ennek alkalmából a strasbourgi palota báltermében rendeztek elegáns divatbemutatót, ahol a magyar divat és kultúra is fontos szerepet kapott. A Kovács Erika által tervezett ruhákon Csontváry festményeinek motívumai jelentek meg.

– A közönség diplomatákból állt, s az Európa Tanács elnöke is köszöntött minket. Strasbourg csodálatos város, a divatbemutató által pedig egy rendkívül színvonalas és előkelő esemény részesei lehettünk. A felkérés illeszkedik a számomra igen fontos misszióba, miszerint „hatvan felett is van élet!” – mondta Uhrik Teodóra, akinek fontos célja, hogy megmutassa, az érettebb korú hölgyek is elegánsak, szépek és magabiztosak lehetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában