Néprajz

2021.11.16. 19:29

Jubileumi kiállítás nyílik Andrásfalvy Bertalan tiszteletére

Andrásfalvy Bertalan néprajzkutatót 90. születésnapja alkalmából kiállítással köszöntik munkatársai a Janus Pannonius Múzeum Néprajzi Osztályán.

Cz. V.

Pannonhalma, 2014. november 14. A Szent Márton-díjjal kitüntetett Andrásfalvy Bertalan Széchenyi-díjas néprajzkutató, egykori mûvelõdési és közoktatási miniszter a pannonhalmi bazilikában tartott Szent Márton-napi ünnepségen 2014. november 14-én. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Fotó: Krizsán Csaba

A „Jövőnk gyökerei – Andrásfalvy Bertalan, a népművészet kutatója” című tárlatot november 17-én, szerdán, 16 órakor nyitják meg, a Tiszta Forrás Zenekar közreműködésével, amely hangszeres magyar népzenét játszik.

A kiállításon a látogatók megismerhetik a néprajzi gyűjtőutak miliőjét, soha ki nem állított tárgyakkal találkozhatnak, mint a szőttesek, főkötők, viseletdarabok. Eddig közöletlen filmek, fotók, térképek és a gyűjtések során készült dokumentációk segítségével hozza közelebb az ünnepeltet a látogatókhoz. A

tárlat 2022. március 1-jéig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában