Nívós díjat kapott

2021.12.08. 16:54

Parti Nagy Lajos kapta az elismerést

Az idei esztendőben első alkalommal adták át a Bertók László Költészeti Díjat, mellyel segítenék a kortárs magyar költészet jeles alkotóinak elismertségét, valamint emléket is állít a névadó hazai irodalmi életben igen jelentős munkásságának.

Móga R.

Forrás: librarius.hu

A költő születésnapjára időzített rendezvényen Bertók-versmegzenésítésekkel lépett fel a Szélkiáltó együttes, majd elszavalták a költő verseit, illetve a Pannon Filharmonikusok közreműködésével elhangzott Balogh Máté „Hangyák indulója” című, Bertók szövegeire írt kantátája, valamint Paul Peuerl műve nyomán írt Intradája is.

Az eseményen az egybegyűlteket köszöntötte Péterffy Attila, Pécs polgármestere is, aki méltatta a város kapcsolatát az irodalommal, hangsúlyozta, Bertók László halálával nemcsak a hazai irodalmi élet, de a pécsi közösség is pótolhatatlan alakját vesztette el.

Ezt követően került sor a hagyományteremtő céllal útjára indított díj átadására, amit Parti Nagy Lajos kapott, aki a kortárs magyar irodalom egyik meghatározóbb alakja. Versek, novellák mellett írt regényeket, drámákat, valamint fordítóként is foglalkoztatott szerző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában