Az örök szerelem komikája

2022.03.14. 09:22

Újra együtt a Barátok közt idős párja

Évezredek óta áll egymásba kapaszkodva egy hárs- és egy tölgyfa egy domboldalban.

Mészáros B. E.

Az örök szerelem csodás meséje végződik így a görög mitológiában, Philemon és Baucis története: Zeusz és Hermész ajándékozta meg az idős házaspárt, hogy együtt figyelhetik így a világot haláluk után, mert egyedül ők fogadták önzetlen szeretettel a Földre szállt isteneket. De mit lát az évezredek során az arra járó párokat látván a két öreg fa? Főként, hogy három évezred még a legerősebb szerelmet is próbára teszi. Erről szól Moravetz Levente új színdarabja, az Örök a szerelem, melynek március 18-án lesz a bemutatója a Pécsi Harmadik Színházban. 

 

A zenés vígjáték különleges szereposztással készült, a Pécsett már több darabban is látott népszerű sorozatsztár Fodor Zsóka alakítja Baucist, párját, Philemont pedig Várkonyi András, aki a Barátok köztben is a társa volt Vili bácsiként, s aki onnan is ismerős lehet, hogy a Star Warsban Yodának ő adta a magyar hangját. 

 

A zenét az Egri Gárdonyi Géza színház zenei vezetője, nagy Zoltán alkotta meg, pop-rock stílusban, a producer Moravetz-Somogyvári Andrea ötletére pedig hatalmas budapesti és pécsi kasztingon választották ki a további szereplőket. Mintegy kétszáz fiatalból hat került be a darabba, három fiú és három lány és további húsz tehetséges pályakezdőt a későbbiekben is foglalkoztat a Moravetz Produkció. 

 

Márciusban két (elkelt rá minden jegy), áprilisban négy alkalommal megy a zenés vígjáték a Pécsi Harmadik Színházban, emellett Budapesten a Belvárosi Színházban is többször műsoron lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában