Bulira fel!

2022.08.02. 07:07

Tótéktól Carson Comáig, első nap az Ördögkatlanban

Mészáros B. Endre

Fotó: Havran Zoltán

Több mint 650 program lesz az Ördögkatlanban, szóval csak szúrópróbaszerűen lehet előzetesen néhány műsort kiemelni. Az első nappal, augusztus 2-án keddel kicsit könnyebb a helyzet, mert a Mokos pince, a Vylyan terasz csak szerdától indul be. Az mondjuk adott, hogy mindenki Nagyharsányban kezdi a fesztiválozást, hiszen itt jelentkezik a karszalagjáért. Nos, az első napon a templomtól visszább kétszáz méterre, a Narancsligetben rögtön beletenyerel a közönség néhány igen izgalmas előadásba. Például a 18.30-as Katlannyitányt követően Udvaros Dorottya: „Majdnem valaki” címmel ad lemezbemutató koncertet. A dalokat Bereményi Géza irta, Hrutka Róbert szerezte a zenéjét (s maga kíséri Kallus Felicián csellistával a művésznőt). Majd ugyanitt 21 órától a Tudósok zenél. 

 

Visszatérő látványosság, és igazi pécsi kuriózum a Katlanban a Bölcsész Udvar, mely az Aralica Kertben hoz PTE-s fiatalokkal érdekességeket. Elsőként kedden 19 órakor bölcsész kocsmakvízt szerveznek a fenntarthatóság jegyében, 2-4 fős csapatok részére - a fődíj: exkluzív sörválogatás. Rögtön utána Kasszafúró királyfi – Legyen nekünk szerencsés ez a nap! címmel horrormesét adnak elő az OSZIP – Színészképzés 13. évfolyamosai. De választható 20 órától az Offlájn Rezervátum is (A Helytörténeti Múzeum mögött), ahol tábortűz mellett Kollár-Klemencz Lászlóval végezhetők imaginációs gyakorlatok, és Bujdosó János ad szólókoncertet.

Az első zene azonban a katlan vendégeit az Árokpart bárban csapja nyakon, ahol 17 órától az EZ, 18.30-tól a Zaekar, 20 órától a Vahúr Csodát Lát, 21.30-tól a  Damara, 23-tól a YEWO zenél. 

A nagy koncertek sorát pedig a sportpályán a Felső tízezer indítja 21.30-kor, majd a Carson Comáé a nagyszínpad. 

Persze már kedden is érdemes kilépni a központi bázisról, mert Beremenden a Kovácsműhelyben 17.00 órától sorban szlkmc és barátai, a Mr Smood and the Harp, az L1, a Csipet csapat  és a Filc koncertezik. A szoborparkban pedig 21 órától Örkény István: Tóték című legendás színjátéka látható a Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház társulatától, Trill Zsolttal és Szűcs Nellivel a főbb szerepekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában