Bordalok zengtek a felvonuláson

2022.09.25. 17:01

A járvány miatti kihagyás után újult erővel rendezték meg a programot

Vasárnap délután a szüreti felvonulás során érkeztek a pécsi Széchenyi térre a különböző együttesek a XXVI. Európai Bordalfesztivál alkalmából.

M. R.

– Emelem poharam e kedves társaságra – köszöntötte a Széchenyi térre érkezőket dr. Lakner Tamás, az Európai Bordalfesztivál művészeti vezetője. A nap is kisütött a XXVI. Európai Bordalfesztivál vasárnapi zárására. A járvány miatti kihagyás után most újult erővel rendezték meg a programot, amely ezúttal is különleges élményt jelenthetett a borok és a bordalok szerelmeseinek.

Vasárnap délután a szüreti felvonulás során érkeztek a pécsi Széchenyi térre a különböző együttesek, akik produkcióira számos látogató volt kíváncsi. A nyáriasba forduló idő a borok és a különféle magyaros ételek kóstolásának is kedvezett. A péntek óta tartó fesztivál során a Misina Néptáncegyüttes mellett többek között a Bartók Béla Férfikar, a Vásárhelyi Zoltán Férfikar, az osztrák Sängerrunde Kritzendorf, az olasz Albino Bonavita Choir és a hazai Ércbányász Koncertfúvószenekar is bemutatkozott.

A program során Pécs mellett Villányban is daloltak a résztvevők, szombat este gálakoncertre gyűlt össze a bor- és zenekedvelő közönség a pécsi Kodály Központban. A már említettek mellett Bognár Szabolcs bariton, Horváth István Simándy-díjas tenor, Kirszta Kinga szoprán, illetve a Zengő Együttes és a Pécsi Szimfonietta is hallható volt, Lakner Tamás és Erdélyi Dániel vezényletével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!