Zengjen a bariton!

2022.09.23. 17:47

A hétvégén újra felcsendülnek a bordalok

Zs. K.

Pénteken délután kezdődik a XXVI. Európai Bordalfesztivál a Villány-Siklósi Borút szervezésében. A bordalok elsőként Villányban, a Diófás téren csendülnek fel, 18 órakor lépnek fel a férfikarok, amely után 19 órától pincekoncerteket adnak. A Bock Pincét a Bartók Béla Férfikar, Kriszta Kinga, Horváth István és Bognár Szabolcs hangja tölti meg, a villánykövesdi Blum Pincében a Sängerrunde Kritzendorf (Ausztria) énekel, Kisjakabfalván a Jackfall Bormanufaktúrában az olasz  Albino Bonavita Choir, Gere Attila Pincészetében (Villány, Mandula Étterem) a  Vásárhelyi Zoltán Férfikar, a villánykövesdi Wingert Pincében pedig a Zengő Együttes ad műsort. Szombaton 19 órakor Pécsen, a Kodály Központban adnak gálaműsort a férfikórusok, azt megelőzően pedig a XI. Villányi Prémium Bormustra színesíti a rendezvény programját. A Kodály Központ aulájában idén 10 villányi pincészet prezentálja legkiválóbb borait, ahol a Villányi borvidék prémium márkája, a Villányi Franc mellett a könnyed, gyümölcsös közösségi bisztróbor, a Villányi REDy is bemutatkozik. A „tiszta hangú Villányiak” jótékonysági borbemutatójukkal támogatják a Bordalfesztiválok fenntarthatóságát, illetve segítik elő a bordalok és a legjobb borok között meglévő harmónia magas szintű átélését. 

Vasárnap délelőtt újra a villányi borvidék településein hallatják hangjukat. 8:30-kor a Villányi Katolikus Templomban a Vásárhelyi Zoltán Férfikar, 10 órakor az Újpetrei Templomban a Bartók Béla Férfikar, ugyanekkor a nagytótfalui Református Templomban az osztrák Sängerrunde Kritzendorf, a Siklósi Várban pedig az olasz Albino Bonavita Choir ad koncertet.

A rendezvénysorozat zárónapján 15 órakor újra Pécsen, a Széchenyi téren találkozhatunk a fellépőkkel. A Bor és Dal ünnepén a már említett együtteseken kívül a Misina Néptáncegyüttes  és az Ércbányász Koncertfúvószenekar  is közreműködik. Szüreti felvonulással, borkóstolással és a népek bordalaival zárul a fesztivál. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában