Norvég humorral átitatott dráma

2022.11.28. 11:13

Bejárta a film a legrangosabb filmfesztiválokat

Az északi humor más. Valahogy emberibb, így a vígjátékaik is sokkal keserédesebbek, mint például az amerikai alkotások. November 28-án, este 8 órakor pont egy ilyen norvég filmet vetítenek az Apolló Moziban, amelynek már a címe, a Rosszul vagyok magamtól is egyszerre ígér kemény drámát, kellő mennyiségű humorral fűszerezve.

Cz. E.

A történet első olvasásra talán kacagtatónak hat, de, ha többször elolvassuk, akkor valami megváltozik bennünk. Egy fiatal pár, Signe és Thomas meglehetősen egészségtelen kapcsolatának lehetünk szemtanúi a filmvásznon, akik folyton rivalizálnak egymással. A férfi karrierje hirtelen a csúcsra tör, ami miatt a barátnő háttérbe szorulva érzi magát. Pont emiatt minden megtesz azért, hogy újra a középpontban kerüljön. Betegségeket talál ki magának, kezdetben csak apróságokat, de amiket olyan sikeresen játszik el, hogy ezen felbuzdulva, egyre radikálisabb módszereket talál ki, hogy igazából megbetegítse magát, hogy ne csak a barátai sajnálatát és szánalmát vívja ki.

Meddig mennénk el, hogy folyton ránk figyeljenek? Milyen eszközökhöz folyamodnánk? Nem könnyű téma. A Rosszul vagyok magamtól világpremierje a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon volt és azóta bejárta a világ számos fesztiválját, hogy most, ezen a hétfő estén meghódítsa a pécsi közönséget is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában