Megtekinthető

2022.11.20. 11:36

Ember nagyságú monstrancia érkezett

Pécsre érkezett november 12-én a magyarországi vándorúton levő međugorjei Béke Királynője monstrancia, amit a most épülő međugorjei Örök Szentségimádás-kápolnában helyeznek majd el.

Fotó: Pesti Tamás

Az 55 kilogramm súlyú, ember nagyságú szobrot, amelybe bele van építve a monstrancia, a baranyai megyeszékhelyen az irgalmasrendi templom és a pálosok Szent Imre-temploma fogadja. 

– Az emberi lélek imádságát szolgáló monstrancia a Szűzanya alakját formázza meg, szíve helyén az Oltáriszentséggel. Szépségével az élő Isten imádására buzdít, gazdag vallási szimbolikájával pedig az imádságban segít. A szentségtartó zarándokútjának célja, hogy a hívek buzgó imái segítsék, hogy béke költözzön a szívekbe, családjainkba és közösségeinkbe szerte a nagyvilágon – hangsúlyozza tájékoztatójában a Pécsi Egyházmegye. 
Az irgalmasok templomában november 12. és 15. között, a pálosok templomában november 15-től három napon át látogatható a Béke Királynője monstrancia. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!