GraphicPécs2022

2022.11.05. 19:39

Nemzetközi grafikus fesztivált rendeznek Pécsen

GraphicPécs2022 elnevezéssel első alkalommal rendeznek nemzetközi grafikai fesztivált Pécsett november 10–20. között.

M. B. E.

Forrás: pixabay.com

A fesztiválon 50 ország neves tervezőgrafikusainak alkotásait láthatjuk, továbbá tíz egyetem (öt külföldi és öt magyar) grafika szakos hallgatóinak munkáit és bemutatkozik a PTE most 10 esztendős tervezőgrafikus képzése is.

Kuriózumként nemzetközi szakértők közreműködésével bepillantást adnak a filmfőcímek és televíziós inzertek világába is. Emellett naponta zajlanak grafikai műfajokkal kapcsolatos beszélgetések, könyvbemutatók.

A GraphicPécs2022 fesztivál a Pécsi Galéria korábbi Plakátok/Posters című nemzetközi plakátkiállításáinak hagyományát viszi tovább, kétéves ciklusokban. A fesztivál megnyitója november 10-én 18 órakor lesz az m21 Galériában.

A fesztivál keretében nyíló kiállítások:

Zsolnay Negyed, m21 Galéria: Plakátok a világ körül – 50 ország – 500 plakát Mozgásban – művészeti egyetemek hallgatóinak interaktív plakátjai

Másodpercek  (1997–2010) – Czakó Zsolt televíziós főcímei. Megtekinthetők november 10-től január 8-ig.

Pécsi Galéria: Plakátok/Posters – Plakátok a Pécsi Galéria archívumából. Megtekinthető november 10–20. között.

Művészetek és Irodalom Háza, Martyn Galéria: Mozgóképek – Markó Nándor pécsi tervezőgrafikus és animációs művész munkái. Megtekinthető november 12–20.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!