Irány a Nappali!

2022.12.01. 11:13

Néprajzi könyveket mutatnak be a pécsi bölcsészek

December első napján a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Néprajz - Kulturális Antropológia Tanszéke tart bemutatót az elmúlt két évben megjelent köteteikről délután 5 órától a Nappaliban.

Cz. E.

A kép illusztráció

Fotó: Matej Kastelic

A 2022-es esztendőből két könyvet, Máté Gábor …most van ideje a marhahajtásnak!, valamint Vargyas Gábor A megértés édes öröme című kötetét mutatják be. 2021-ből szintén két kiadványt ismerhetünk meg, Nagy Zoltán Medvék, vadászok, történetek és az Egy folyó több élete műveit. Szintén bemutatásra kerül a 2020-as évben megjelent Veres róka, vörös bársony, piros rózsa című könyv, ami Bálizs Bea munkája.

A pécsi felsőoktatási intézményben 1991- óta folyik rendes, szakos néprajzi képzés. A tanszék jelenlegi nevét 2001-ben vette fel. Céljuk, hogy olyan szakembereket képezzenek, akik jártasak a társadalom- és kultúrakutatás elméleti és gyakorlati kérdéseiben, valamint képesek elemezni és értelmezni a múltbeli és jelenkori magyar és európai, valamint Európán kívüli társadalmak kultúráját, mindennapi életük jelenségei. Ezen missziójuk eredményét bizonyítja az esten bemutatott kötetek is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában