Irány a Nappali!

2022.12.01. 11:13

Néprajzi könyveket mutatnak be a pécsi bölcsészek

December első napján a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Néprajz - Kulturális Antropológia Tanszéke tart bemutatót az elmúlt két évben megjelent köteteikről délután 5 órától a Nappaliban.

Cz. E.

A kép illusztráció

Fotó: Matej Kastelic

A 2022-es esztendőből két könyvet, Máté Gábor …most van ideje a marhahajtásnak!, valamint Vargyas Gábor A megértés édes öröme című kötetét mutatják be. 2021-ből szintén két kiadványt ismerhetünk meg, Nagy Zoltán Medvék, vadászok, történetek és az Egy folyó több élete műveit. Szintén bemutatásra kerül a 2020-as évben megjelent Veres róka, vörös bársony, piros rózsa című könyv, ami Bálizs Bea munkája.

A pécsi felsőoktatási intézményben 1991- óta folyik rendes, szakos néprajzi képzés. A tanszék jelenlegi nevét 2001-ben vette fel. Céljuk, hogy olyan szakembereket képezzenek, akik jártasak a társadalom- és kultúrakutatás elméleti és gyakorlati kérdéseiben, valamint képesek elemezni és értelmezni a múltbeli és jelenkori magyar és európai, valamint Európán kívüli társadalmak kultúráját, mindennapi életük jelenségei. Ezen missziójuk eredményét bizonyítja az esten bemutatott kötetek is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában