Május 8-ig tekinthető meg a tárlat

2023.04.14. 10:09

Az alkotás, a kreatív tevékenység végig kísérte Kaczkó Magdolna egész pályáját

Mozaik címen nyílik kiállítása Kaczkó Magdolna festőművésznek április 14-én, délután 5 órakor a Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Ház Galériájában, amelyre várnak minden kedves érdeklődőt.

Cz. E.

A kép illusztráció

Fotó: antoniodiaz

Az alkotó élete nagy részét a tanítás, a gyermekek fejlesztése töltötte ki. Az alkotás, illetve a kreatív tevékenység pedig egész pályáját végig kísérte, de a festés és a rajzolás iránt érzett kifejezetten kényszert. Bele is vetette magát ezekbe a folyamatokba, de egy idő után megunta, hogy saját kritikusa és mestere legyen, ezért felkereste a Medgyessy Ferenc Képzőművészeti Műhely egykori vezetőjét, Pandúr Józsefet, aki segítségére volt ebben az ügyben. A csoport már ötvennégyéve létezik, és 1991 óta a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának támogatását is élvezi. Kaczkó Magdolna a Pécsi Művészbarátok Klubjához is csatlakozott a későbbiekben.

Az alkotó életét a festés, a művészet és a szakmai munka együttese teszi teljessé. Ahogy bemutatkozó szövegében is írja:  

„Nagy öröm számomra, hogy a kiállításaimat kollégáimon kívül az iskola tanulói is rendszeresen látogatják. Így nem csupán az alkotás általi mentálhigiéné, de a másoknak nyújtott élmény is jó érzésekkel tölt el.” 

A kiállítást Szórádi Zsigmond Magyar Művészetért Díjas szobrászművész nyitja meg. A meghitt hangulatú tárlaton továbbá verset mondd Bundy János, valamint fuvolán játszik Szalainé Kaczkó Orsolya.  

A kiállítás május 8-ig tekinthető meg a PKK Apáczai Művelődési Ház nyitvatartási idejében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában