Művészete bejárta a világot

2023.04.28. 10:09

Az első Pécsi Fotótavasz kiemelkedő tárlata április 28-tól látogatható

Április 21-én megnyílt az I. Pécsi Fotótavasz, amely az elmúlt negyven év legjobb sajtófotóit mutatja be a 41. Magyar Sajtófotó rendezvény keretében. E program kiemelkedő rendezvénye Az elvonatkoztatás fokozatai címmel Dr. Szász János pécsi fotóművész retrospektív tárlata, amely április 28-tól látogatható az m21 Galériában.

Cz. E.

A kép illusztráció

Fotó: guruXOX

A fotóművész Pécsen született. Jogi diplomát szerzett, de édesapja tábornoki rangja miatt nem válhatott ügyvéddé, így élete egyik nagy szerelme, a fotózás felé fordult, és beült az iskolapadba. Sok esetben az indulás rányomja a bélyegét a pályára, így történt ez a dokival is, hiszen a fotósszakma soha nem fogadta be, hagyatékát feldolgozatlanul, méltatlan állapotban találta meg a család a művész halálát követően egy nagy szekrényben a padláson. Szász János művészete és hagyatéka a család segítségével és a SosemArt Alapítvány közreműködésével került napvilágra.

A hagyaték köztudatba való bekerülése után életút-kiállításokon mutatkozott be a világ különböző városaiban, majd egyéni kiállításként is bejárták a világot.  

A tárlat az m21 Galériában május 28-áig tekinthető meg.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában