Kultúrcsemege érkezik

2023.04.13. 14:00

Díjnyertes aradi színjátékot láthatunk a Harmadikban

M. B. E.

A Harmadik Színház is csatlakozik a 2023-as esztendő legjelentősebb világszínházi eseményéhez, a húsvétkor kezdődött és Szent Iván-éjig tartó X. Színházi Olimpiához két határon túli, magyar nyelvű előadás befogadásával. Az Aradi Kamaraszínháznak a Szegedi Pinceszínházzal közösen Tapasztó Ernő rendezésében Csokonai tündérbohózatából létrehozott Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című produkcióját április 18-án és 19-én 20 órakor tekinthetik meg az érdeklődők.

Az aradi és szegedi művészek új, formabontó Karnyóné produkciója abszurd, élőszereplős bábjátékként eleveníti meg Csokonai több mint 220 éves alkotását, az első magyar tündérbohózatot, melyben az eredeti dalszövegek egy Bach-menüett dallamaira szólalnak meg, élőzenei kísérettel.

E produkcióval a 27. Nagybányai ATELIER Nemzetközi Színházi Fesztiválon Tapasztó Ernő a legjobb rendezés, Gerner Csaba a legjobb férfialakítás díját nyerte el, a Magyar Színházak 33. Kisvárdai Fesztiválján pedig a legjobb férfi mellékszereplő lett, míg Éder Enikő a legjobb női mellékszereplő díját kapta. Az egyik szeleburdi, Lipittlotty megformálója, Gulyás Hermann Sándor a 2022. évi Városmajori Színházi Szemléről a legjobb férfi mellékszereplő díját vihette haza. E produkciónak ítélték a 12. Soltis Lajos Országos Színházi Találkozó fődíját is.

Májusban pedig a beregszászi színház Vidnyánszky Attila által Örkény István remekművéből színre vitt Tóték előadását tűzik műsorukra. Íly módon a Pécsi Harmadik Színház részese lesz a 70 helyszínen több mint 7500 résztvevővel zajló nemzetközi színházi seregszemlének, melyen 58 ország 400 társulata 750 előadást hoz Magyarországra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában