Túrával kötötték egybe

2023.04.11. 17:31

Máriakéménden is megtartották az Emmausz-járást

Az Emmausz -járásnak legnagyobb hagyománya Bólyban van, de más sváb lakta baranyai, tolnai településen is megtartják eme bibliai eredetű néphagyományt.

Zs. J.

Forrás: Baranyai dombság

Húsvéthétfőn a baranyai Máriakéménden is megteltek a borospincék vendégekkel az Emmausz-járás alkalmából, amelyre külön túrát is szervezett Pécsről Biki Endre Gábor.

– Három pincét látogattunk meg, érintve a Szentkúti-kápolnafülkét és a Héhwald-keresztet – közölte Biki Endre Gábor. – Útközben az egyes pincéknél a Röppentő Duó zenekara, Radnai Ágnes hegedűssel és Villuth András gitárossal kiegészülve szórakoztatták a látogatókat. A pincesorok végigjárása után visszaérkeztünk Máriakéménd központjába, ahol a Stumblin’ Angels Band Rock Blues koncert egy részét hallgathattuk meg – tette hozzá a túravezető, aki idén számos túrát vezetett már, amelyen a résztvevők Baranya és Tolna rejtett kincseivel ismerkedhettek meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában