Programkavalkád

2023.04.19. 11:12

Színházzá alakul az egész város, Rómeó és Júlia is érkezik

Zs. J.

Fotó: Laufer László

Április elsején vette kezdetét a tizedik Színházi Olimpia, amelyet idén Magyarország rendez. A színházi világ legnagyobb rendezvénye 58 ország 400 társulata, 750 előadó 7500 fellépőjével várja az érdeklődőket az ország több pontján. 

A Színházi Olimpia pécsi eseménye a Pécsi Harmadik Színházban kedden vette kezdetét, ahol az Aradi Színház-Szegedi Pinceszínház Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak darabot mutatták be, amely április 19-én is színpadra kerül.

– Valamikor a pécsi Európa Kulturális Fővárosa idején indította el a színházunk a Határtalan város – Határtalan színház című tematikus sorozatot. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a határon túli kiemelkedő színházakat meghívjuk városunkba. Két olyan produkciót hívtunk meg, az aradiak mellett a beregszászi színházat, akik már többször szerepeltek nálunk. A beregszásziak Vidnyánszky Attila rendezésében a Tótékat mutatják be (05. 16. és 17.)

 – mondta Vincze János, a Pécsi Harmadik Színház igazgatója. 

A Pécsi Nemzeti Színházban az Újvidéki Színház III. Richárddal vendégszerepel (05. 11.), míg a zágrábi Komedija társulat a Jézus Krisztus Szupersztárral (05. 24.) érkezik. A Pécsi Balett meghívásának köszönhetően Pécsen láthatjuk a Rijekai Ivan pl. Zajc Horvát Nemzeti Színház Balettegyüttes Rómeó és Júlia (05. 31.)-előadását, de számos érdekes előadás látható majd a Bóbita Bábszínházban is. 

A Színházi Olimpiához több fesztivál csatlakozott. Áprilisban Pécsre költözik az Árnyvilág nagyjai, melynek a megnyitója a pécsi Széchenyi téren lesz április 19-én este.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!