Jön a rendező is

2023.04.26. 10:09

Több mint két évig forgatták a filmet a Körösök vidékén

A Csorba Győző Könyvtár által megvalósult Könyvtári kisÖKOs programsorozat keretében filmbemutatóra kerül sor április 26-án, délután 5 órakor a Tudásközpont nagyelőadójában.

Cz. E.

Forrás: Youtube

A vetített film a Volt egyszer egy vadvízország címet viseli, amely képi világával, zenéjével és a dramaturgia erejével lebilincseli a nézőket, és még meg is hökkenteni a közönséget kíméletlenül igaz üzenetével.

A film nyolcvanhét perce tömény naturalizmus, amelye bemutatja a Körös-vidék elpusztult és még fennmaradt természeti értékeit és a legfontosabb környezeti problémákat.  

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége így írt a filmről: „Minden ízében profi, korszellemes alkotás, amely képi-zenei megoldásaival, mondanivalójával külföldi stúdiók messze földről hozott siker produktumainak nívóját hozta.”

Az alkotás rendezője Szendőfi Balázs, akinek ez a leghosszabb ideig készült filmje. Két év és 161 terepi nap áll a stáb mögött, valamint a kreátornak ez a legnagyobb forgatási területen forgatott alkotása, hiszen a Körösök vízgyűjtője több mint 27 ezer négyzetkilométer, és négy magyar és két romániai megye területén oszlik el.  

A Tudásközpontban szervezett filmbemutató után közönségtalálkozót is szerveztek, amelyen maga a rendező, Szendőfi Balázzsal lesz lehetőség találkozni és beszélgetni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában