Programajánló

2023.05.20. 16:54

LOKART Fesztivál: kortárs művészet minden mennyiségben

A kortárs vizuális művészeti fesztivált Pécsen, melynek neve LOKART, először 2021-ben rendezték meg, országos szakmai fórumok, pécsi művészek bevonásával. A cél az volt, hogy támogassák a helyi művészek bemutatkozását a Covid-járványt követően.

Cz. E.

Fotó: posztos

A 2023-as LOKART-ot június 21. és 25. között rendezik meg, amely egy országos meghívásos kiállítás. A főesemény a Zsolnay Negyed m21 Galériájában valósul meg, mindemelett pedig a kortárs képzőművészet is jelen lesz a Pécsi Galériák kisebb kiállítótereiben, illetve különböző alternatív helyszínekenis.
A többnapos esemény díszvendégei Pécs partner- és testvérvárosai lesznek, többek között Aix-en-Provence, Lyon és Eszék. A szakmai beszélgetéseken a meghívott városok képzőművészeti eseményeivel, a műkereskedelemmel, a legújabb kortárs trendekkel, a kortárs művészetet érintő könyvekkel és kiadványokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A LOKART kiállításai mellett a programkínálatot több a Zsolnay Negyedben megvalósuló zenei performansz fogja színesíteni, és a Sétatér könnyű zenei koncertjeivel is kiegészül, hiszen a kortárs vizuális művészeti esemény a Sétatér Fesztivállal 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában