Szabadtéri koncertek

2023.05.27. 21:00

Szól A tenger, Kelemen Barna hegedül és fellép egy világhírű hárfaművész

A lovak közé csap május végén, június elején a Kodály Központ és a Zsolnay Negyed, az évad zárásaként jön még néhány kitűnő hangverseny aztán inkább a szabadban kell keresni a koncertélményeket.

m. b. e.

A Pannon Filharmonikusok A magyar klasszikus zene napja alkalmából május 30-án a Kodály Központban a 20. század második felének egyik legnagyobb hazai zeneszerzője, a száz éve született Ligeti György előtt tiszteleg. Többek között a hegedűversenye is műsoron lesz Kelemen Barnabás szólójával. Június 8-án A pók és a tenger címmel a természet, az impresszionizmus és a romantika kerül terítékre, többek között a világhírű hárfaművész Xavier de Maistre szólójával. Június 8-án pedig kismamáknak szól a Pocaklakó sorozat.

Május 31-én ugyancsak a Kodály Központban mediterrán, vérpezsdítő dallamokat hallhatunk a Szentpéteri Csilla & Band  jótékonysági gálakoncertjén (a bevétellel a Kerek Világ Alapítványt segítik). A vendégek: Gájer Bálint, Király Linda  és a pécsi operaénekes Szécsi Máté. 

Ugyancsak a Kodály Központban június másodikán a VoiSingers popkórus és a Gandhi Hagyományőrző Együttes közös zenés-táncos előadása következik. 

Egy nappal később ugyanitt jön az V. Pécsi Kórus JAM. A jubiláló program vidám, szórakoztató műsort hoz, fellép a Babits Kamarakórus, a Wing Singers Gospel,  a budapesti KVV Kamarakórus, a Mátyás Király utcai Általános Iskola Nagykórusa, a mohácsi Trillák Gyermekkar, a Gandhi Hagyományőrző Együttes, a Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium Bartók Béla Leánykara.  Az est házigazdái a VoiSingers, valamint a Fermata Vegyeskar.

De beindul a zene a szabadban is. Június 2-án a Zsolnay Negyedben évadzáró Vizin táncház lesz. Június 8-án pedig kezdődik itt a Pirogránit Esték. Elsőként Kálloy Molnár Pétertől és Farkas Izsáktól vers, improvizáció, humor és zene hallható.

Elkezdődött a Káptalan Kert is. A Szabadtéri színpadon május 27-én Tátrai Tibor hozza új bandáját, a godfatert. Június 2-án érkezik a Fekete Zaj Fesztivál, többek között a Vágtázó Halottkémekkel, június 10-én pedig a Margaret Island lép fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!