Moziajánló

2023.07.19. 10:30

Átélhetjük mi magunk is a lélekvándorlást

A pécsi Apolló Mozi csapata július 20-ától nyári szünetre megy, de addig is teljes erő bedobással vetítenek. Július 19-én, délután 7 órakor a Samsara című filmet küldik vászonra, hogy azok is megtudják nézni, aki az első, teltházas előadásról lemaradtak.

Czeczon Enikő

Forrás: Apolló Mozi

Ez a spanyol alkotás egy lélekvándorlós road-movie, amelyben egy buddhista fiatal minden reggel meglátogat egy idős nőt, hogy a Tibeti Halottaskönyvből olvasson fel neki, amellyel felkészíti az asszony a halál és a következő élet közötti útra. Az utolsó napon a könyv záró soriat suttogja a fiú a nő fülébe, miközben behunyja a szemét és vele együtt meditál, ez idő alatt pedig a nő lelke útra kel.  

A Samsara története ketté tagolódik. Két kontinens, két közösség, két hitvilág, kétféle külső és belső tapasztalás jelenik meg szemeink előtt. Láthatjuk a laoszi szerzetesek és az afrikai törzsek mindennapjait, amelyet egy különleges, fényekből és hangokból álló ösvény köt össze. Egy ponton a nézőnek együtt kell lehunynia a szemét a főhőssel, hogy átélje a reinkarnációt és megérkezzen egyik életből a másikba.

A film egy igazi belső utazás élményét ígéri, amelyben az alkotók elérik, hogy a filmbeli idős hölggyel együtt tapasztaljuk meg a lélekvándolást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában