Sajtótájékoztató

2023.07.31. 20:00

Kis hercegnőkké és lovagokká válhatnak gyerekek a Siklósi Várfesztiválon

A 2023. augusztus 11-13 közötti Siklósi Várfesztiválról, hagyományőrző programokról, a helyieket is bevonó felvonulásról és a könnyűzenei koncertekről tartottak sajtótájékoztatót július 31-én a szervezők a várban. A fesztivál mellett a 60. jubileumát ünneplő Tenkes Kapitánya emlékkiállítás augusztus 21-i megnyitójáról, illetve egy készülő Tenkes-képregényről is szó esett.

Mohay Réka

Fotó: Löffler Péter

A programokról Riegl Gábor, Siklós polgármestere, Szentgyörgyvári Péter várkapitány és Béni Gábor rendezvényszervező tájékoztatta a sajtó képviselőit hétfő délután.

– Kiemelt célunk, hogy a meghatározó turisztikai vonzerejű Siklósi Várfesztivált a helyiek minél inkább magukénak érezzék

 – mondta Riegl Gábor.

– Egyfelől a helyiek kedvezményesen, háromezer forintért válthatnak kétnapos jegyet a programra és az esti koncertekre. Másrészt pedig a gyermekek és a családok bevonása is fontos szerepet kap – folytatta.

– A szombat délelőtt tíz órakor a Posta Parktól a várba induló felvonulásra a kis hercegnők és lovagok jelentkezését is várjuk a [email protected] e-mail címen

 – vette át a szót Szentgyörgyvári Péter. A szervezők jóvoltából ugyanis a várfesztivál hangulatához illő, középkort idéző jelmezekbe bújhatnak az érdeklődő gyermekek, hogy – szüleik kíséretében – ilyen módon is csatlakozzanak a programhoz.

A háromnapos rendezvény során középkori katonai tábori életképek, “páncélsimogató”, valamint harci bemutatók is helyet kapnak, szombaton 16 órától, vasárnap pedig 15 órától nagyszabású csatajelenetre kerül sor a várkertben.

Az esti kikapcsolódást változatos fellépők teszik lehetővé 11-én és 12-én. Pénteken az este hattól látható Pelikán Néptáncegyüttest a New Level Empire követi 19 órakor, majd 21 órától a Don’t Stop the Queen muzsikál, 23 órától pedig a WellHello ad koncertet.

Szombaton 17 órától a Szabó Család, a Corvinus egyetem CMA Band-je, majd nyolctól a Republic, fél tizenegytől a DZSÚDLÓ csap a húrok közé, mindkét estét DJ zárja.

A kultúra, a történelem és a zenei élmények mellett az ízlelőbimbók sem maradnak árván, a szervezők helyi és horvát ételeket ígérnek, különféle lángosok és tócsnik is kiegészítik majd az augusztus 11-13-i Siklósi Várfesztivál programját.

A Tenkes60-ra képregény is készül

A máig sokak által szeretett Tenkes Kapitánya 60. jubileumára rendezendő kiállítás megnyitójára augusztus 21-én 17 órakor kerül sor, ezt megelőzően 11 órakor sztélé avatót tartanak a Siklósi Vár történelmi emlékhelyek sorába kerülésének örömére. Az egykor a várban forgatott Tenkes Kapitánya múltját, jelenét és jövőjét bemutató tárlat a közkedvelt sorozat szereplőinek jelmezeit, a filmből készült relikviákat sorakoztatja fel, de készülnek egy újszerű különlegességgel is. A fiatal, siklósi származású Miklós Martin ugyanis képregény terveket készít a Tenkes Kapitányáról, amely az eredeti előd előtti tisztelgés mellett a modernitás útján is el kívánja indítani a kalandos történetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában