Elköszön Párizs

2023.07.20. 15:00

Nem marad üresen a Csontváry Múzeum

Már csak pár napig pillanthatunk be a 19. század végének bohém párizsi világába, ugyanis július 23-án vasárnap bezárja kapuit a Toulouse-Lautrec világa kiállítás.

Zsigmond József

Fotó: Löffler Péter

A Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből válogatott száz különleges alkotás Budapest, Róma és Peking után érkezett a pécsi Csontváry Múzeumba. A párizsi éjszakák jellegzetes alakjai, a táncos mulatók, kabarék és a kor legnépszerűbb hírességei, a bordélyházak világának intim pillanatai elevenednek meg a plakátokon, könyv- és folyóirat-illusztrációkon. 

Nem marad azonban sokáig kiállítás nélkül az épület, merthogy visszatérnek Csontváry Kosztka Tivadar Pécsett őrzött művei, és jön velük még pár olyan festmény is, amelyek most először lesznek megtekinthetők Pécsen. A Szépművészeti Múzeum-Magyar Nemzeti Galéria és a Janus Pannonius Múzeum közös Csontváry170 időszaki tárlata ugyanis a budapesti három hónapos kiállítás után augusztus 7-től a pécsi Csontváry Múzeumban lesz látható. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában