Már várja a közönség is

2023.08.11. 11:56

Amatőr társulatok töltik meg a színházat idén is

Idén immár kilencedik alkalommal ad otthont a Komlói Amatőr Színházi Találkozónak a város. A komlóiak körében is népszerű rendezvény új helyszínnel bővül: a hamarosan megnyíló Kaptár első nagyobb programja lesz a seregszemle.

Wald Kata

Szeptember negyedik hétvégéjén Komlón ismét a kultúra kerül a fókuszba: a magyar dráma napján, szeptember 21-én veszi kezdetét az idei Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) – immár kilencedik alkalommal rendezik meg a magyar nyelvű amatőr színjátszás legjobbjait felvonultató négynapos seregszemlét a városban. 


Mint azt Fajcsi Ferenc, a Csokonai Vitéz Mihály-díjas rendező, a KASZT házigazdája lapunk érdeklődésére elmondta, tizenkét amatőr társulat meghívását tervezik, köztük várhatóan idén is lesznek határon túlról érkező csoportok. A jelentkezéseket augusztus 20-ig várják. 

– Különlegessége az idei rendezvénynek, hogy a magyar dráma napján kezdődik, ennek megfelelően különleges nyitóprogrammal is készülnek

 – fogalmazott Fajcsi Ferenc. A KASZT első estéjén Besenczi Árpád, Jászai-díjas színész, a zalaegerszegi Hevesi Sándor színház igazgatója „A helység kalapácsa” című darabot adja elő. 
A komlóiak körében is rendkívül népszerű fesztivál négy napja során, a korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is színes zenei, kulturális, szórakoztató off-programokkal várják az érdeklődőket – ezek szervezése folyamatban van, a résztelekről szeptember elején sajtótájékoztató keretében informálják majd a közönséget a szervezők. 

Az idei KASZT további kuriózuma, hogy a Kaptár – amelyet szeptember 1-jén adnak át ünnepélyes keretek között – is bekerül a fesztivál helyszínei közé: a helyi művészeti és kézműves közösségeknek új otthont adó komplexum ezzel az első nagyrendezvénnyel debütál. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában