Tematikus nap

2023.08.31. 19:15

Az Ormánság épített öröksége lesz fókuszban

Rajnai-Zsíros Krisztina

Szeptember 16-án, 14 órakor tartják a Szaporcai Cifraház idei kulturális programsorozatának – az Ormánság értékeivel foglalkozó – harmadik tematikus napját, egyben záróeseményét a Kulturális Örökség Napjai országos rendezvénysorozathoz kapcsolódva. A programon az ormánsági épített örökségről hallhatnak beszélgetést az érdeklődők a döntéshozókkal, szakemberekkel, építészekkel, más érintettekkel és a házigazdákkal.

Az eseményre a népi építészeti örökség iránt elkötelezett szakembereket, döntéshozókat, értékmentőket és érdeklődőket várják. A résztvevőket helyi és környékbeli termelői ételekkel, italokkal kínálják, az eseményt követően pedig további kulturális programokon vehetnek részt. Az rendezvény keretében a Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium diákjai előadják a Panzió című színdarabot. A Gál Éva által írt és rendezett produkció a Regionális Diákszínjátszó Találkozón arany minősítést kapott. 

A Szaporcai Cifraház programja a Vidéken Jó! Alapítvány szervezésében a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, a Kárpát-medencei Kultúrpajta és Tündérkert hálózat program keretében valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!