Az élő anyag vonzásában

2023.08.12. 20:15

Faszobrok állnak a várban megnyílt tárlat középpontjában

A Természet-em címen nyílt nem mindennapi képzőművészeti kiállítás augusztus 6-án, délután 5 órakor a pécsváradi vár Szent László termében.

Czeczon Enikő

A tárlaton Dechandt Antal szobrászművész alkotásai tekinthetők meg. Az alkotó a 80-as évek elején sok tusrajzot és színes ceruzarajzot készített, valamint improvizatív, dúsan tekergő vonalakból felépített tájképeket, fákat liánokat ábrázolt művein.

Az évtized második felében a festészetben megfogalmazott témáit már színezett fa és terrakottaszobrokként jelenítette meg. A 90-es években a stilizáltság magasabb fokán fogalmazta meg az organikus és ugyanakkor szerkesztett szobrászati elveit nagyméretű, festett, égetett felületű faszobraiban, installációegyütteseiben.
A pécsváradi kiállítást dr. Hardicsay Sándor nyitotta meg, az ünnepélyes megnyitón közreműködött a Pécsváradi Rézfúvós Kamaraegyüttes Wágner József vezetésével.
Mint megtudtuk, a tárlat szeptember 4-ig látogatható minden nap, a múzeum nyitvatartási idejében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában