Még a vonaton is komponál

2023.08.02. 16:20

Nagy vágya teljesült Varga Nadinnak

Több zenei díjat nyert a nyáron a geresdlaki Varga Nadin, és egy nagy álma vált valóra az érettségi után.

Zsigmond József

Fotó: Fehér Gábor

A középszintű tárgyakból kitűnő lett, az emelt némettel pedig B1 nyelvvizsgát szerzett és általános tantárgyi dicséretet kapott, ezzel pedig sikeres felvételizett az egyetemre.

– Nagy vágyam teljesült, mikor felvételt nyertem a Zeneakadémia alkalmazott zeneszerzés szakára, szeptemberből ott folytathatom tanulmányaimat – mondta el lapunknak Varga Nadin, aki elmondta, hogy júliusban volt a 2023-as Árok Party, ami egy nemzetközi verseny. Tavaly ugyanezen versenyen harmadik lett remix kategóriában, de idén első helyezést ért el a Kikstart 2 C64-es játék zenéjének remixével. Most teljesen új stílust próbált ki, eddig főleg komolyzenét komponált, ami az első modern synthwave stílusú zenéje. Mint megtudtuk, a verseny határideje előtt egy órával a vonaton utazva lett beadva a zene végleges verziója. Az édesapjával, Varga Zoltánnal indultak még a demo kategóriában is.

– Apu írta a programot, de az ötletgazda én voltam és zenét is én szereztem. Egy vicces kis programot készítettünk – mesélte Varga Nadin.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában