Irány a mozi!

2023.09.09. 10:03

A Cannes-ban Arany Pálmát nyert 27-et is vetítik

A pécsi Apolló Mozi szeptember 9-én este negyed 9-kor a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál idei nyerteseit egy Best of válogatással ünnepli. Öt alkotást vetítenek, amelyeknek együttes hossza kilencvenhat perc.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

Először Gyimesi Anna Affrikáta című filmjét küldik a vászonra, amely a legjobb magyar élőszereplős film és a legjobb színészi alakítás Kováts Adél elismerést zsebelte be. Az alkotás főszereplője a tinédzser lányait egyedül nevelő Klára, akinek egy tengerparti utazás során nemcsak mozgáskorlátozott lányáért hozott önkéntes mártírságával, de saját, mélyre temetett vágyaival is szembesülnie kell.  

Ezt követően vetítik Buda Flóra Anna Cannes-ban Arany Pálmát nyert 27-jét, amely a rövidfilmfesztiválon a legjobb magyar animációs film díjat nyerte el. A történet a 27 éves Alice-ről szól, aki keresi önmagát és még mindig a szüleivel él. A gyerekszoba négy fala majd megfojtja, ezért egy szélsőséges életmóddal kompenzál. Aztán egy nap, pont a születésnapján, egy átmulatott éjszaka után kerékpárral indul haza, amikor balesetet szenved.  

A harmadik bemutatott film Korom Anna Nikó című alkotása, amelyben egy fiatal anya hátrahagyja a családját és elindul az ismeretlenbe. A film a legígéretesebb 30 alatti rendező és a legjobb színészi alakítás Székely Rozi díját vehette át.  

Ezután a különdíjban részesült Az úszó című kisfilmet mutatják be, amelyet Bögi Máté rendezett. Alkotásában egy hangmérnök barátnője társaságában olyan hangokat rögzít egy tengerparti kiruccanás alatt, amelyek mélyre hatolnak a lelkiismeretében.  

Végül Hegyi Olivér A szív kertje című filmje zárja a Best of sort, amely a festőnek készülő Juhász Dániel felvételi interjújának néhány óráját követi végig. A valós cselekményt furcsa, visszataszító rovarok és rágcsálók törik meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában