Eltűnnek

2023.09.15. 10:00

A tanárnő állhat a kisfiú furcsa viselkedése mögött

Hogyha japán film kerül mozivászonra, és arra az elhatározásra jutok, hogy megnézem, akkor fixen viszek rá egy csomag zsebkendőt a könnyekhez. Ilyen érzésem van a Szörnyeteg filmmel kapcsolatban is, amelyet szeptember 15-én vetít a pécsi Apolló Mozi este fél 8-as kezdéssel.

Czeczon Enikő

Forrás: Apolló Mozi Pécs

Egy a nagy tó partján fekvő, békés japán kertvárosban járunk, ahol nyugodt életet élnek az ártatlan emberek. Ezen emberek közé tartozik egy egyedülálló anya, aki szereti fiát, egy tanárnő, aki törődik a diákjaival, és az ártatlan gyerekek. Minato, a kisfiú egy nap furcsán kezd viselkedni, és az anyja érzi, hogy valami nincs rendben. Úgy sejti, hogy a tanárnő a felelős, ezért lemegy az iskolába, hogy kiderítse mi történt. A film története több szemszögből, az anyáéból, a tanáréból és a gyerekéből bontakozik ki, és fokozatosan felszínre kerül az igazság, amely a média figyelmét is felkeltik. Egy viharos reggelen hirtelen eltűnnek a gyerekek.

A film rendezője, Hirokazu Kore-Eda, akinek utolsó japán nyelvű filmje, a Bolti tolvajok nemzetközi szinten sikeres lett. A direktor mély humanizmusáról, családi kapcsolatok és az emberek közötti feltétel nélküli szeretet érzékeny ábrázolásáról ismert.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában