Faust, az elkárhozott

2023.09.16. 10:00

Az elemésztő szenvedély nem kímél senkit sem

Ma este héttől a Pécsi Nemzeti Színházban megnézhetjük, mit is jelent az, ha magunk a létünk kérdőjeleződik meg.

Bama.hu

Forrás: Pécsi Balett

A hivatalos ismertetőből megtudhatjuk, hogy Dubrovay László Kossuth-díjas Érdemes művész Faust, az elkárhozott című táncdrámájának ősbemutatója a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében valósult meg 2016-ban a Müpában. A Goethe remekművének ihletésére készült nagyszabású produkció a 2023/24-es évadban debütál a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán. Dubrovay László csodálatos és magával ragadó zeneműve látványos színpadképpel és jól követhető cselekménnyel elevenedik meg a Pécsi Balett táncművészeinek szenvedélyes előadásában Vincze Balázs Harangozó-díjas Érdemes művész rendezésében és koreográfiájával, Molnár Zsuzsa jelmezeivel és díszletében. A lenyűgöző produkció igazi csemege a zene, a tánc és az irodalom rajongói számára egyaránt.

A darab látványa lesz az első, ami magával sodor majd minket. Aztán a zene. Aztán a történet – amely úgy áll össze egy csapásra, hogy csak győzzük a fejünket kapkodni. A Faust ugyanis könnyen dekódolható mű. Szól a lehetőségről. Az ígéretről, annak be nem tartásáról. A reményről. A reménytelenségről. A hétköznapok kínzó semmilyenségéről. Az elemésztő szenvedélyről. Valójában mindenről. Mert Faust mi vagyunk.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában