Szeptember 15-én lesz a beszélgetés

2023.09.03. 12:00

Függőség: van kiút a gödör fenekéről is

A Bázis Addiktológiai Szolgálat projektje, a Kultúr Faktor következő eseménye egészen különlegesnek ígérkezik.

Bama.hu

A projekt meghívója szerint Dudits Dénes húsz éve foglalkozik szenvedélybetegekkel. Nem csupán könyvekből tanulta a segítő szakmát: először saját súlyos drog- és alkoholfüggőségétől szabadult meg, majd hétéves szakmai gyakorlattal a háta mögött 2005-ben létrehozta Magyarország első magán addiktológiai egészségközpontját. Csak az elmúlt három évben több mint százötven embernek segített abban, hogy megszabaduljon függőségétől.

Életmentő Könyv című kötetében azt állítja: nem igaz, hogy csak azon a szerfüggőn lehet segíteni, aki magától felismeri, hogy mekkora bajban van, és önszántából szakemberhez fordul. Valójában már akkor közbe lehet lépni, amikor az illetőnek még nincs betegségtudata, tapasztalata szerint vissza lehet hozni akár a gödör fenekéről is. Ezen az estén Fülöp Zoltán, a bama.hu főszerkesztője beszélget vele. Cím: PTE BTK Ifjúság útja 6, B-épület 407-es terem.

A Kultúr Faktor Projekt a Bázis Addiktológiai Szolgálat 2020-ban indított kulturális programja, mely a művészet, a kultúra nézőpontjaival szeretne több oldalról is rátekinteni a felépülés jelenségére. Az eseményre a belépés ingyenes, de arra kérnek mindenkit, hogy a kihelyezett adománygyűjtő doboz segítségével lehetőségeinkhez mérten támogassuk a céljaikat tetszőleges összegű adománnyal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában