MCC

2023.09.30. 12:00

Függővé tesznek a sorozatok? – szerdán kiderül

Ma már bárki, bármikor és bárhol hozzáférhet az online világ nyújtotta forrásokhoz, a különböző streamelhető sorozatokat és filmeket gyakorlatilag a zsebünkben hordjuk. 

Mohay Réka

Fotó: 22 TREE HOUSE

Az online média lett mára szinte az egyeduralkodó marketing- és kommunikációs csatorna is, így hatásának mértékét nem lehet elvitatni.

Miként hatnak ránk az oly népszerű sorozatok? Milyen praktikákat használ a média és a tömegkommunikáció arra, hogy észrevétlenül átalakítsa a gondolkodásmódunkat?

Ezekre a kérdésekre kívánja a válaszokat keresni és tárgyalni a Mathias Corvinus Collegium legújabb eseménye.  – Mindenki számára bárhol és bármikor elérhetővé vált a mainstream kultúra, aminek következménye az elmagányosodás és olyan másodkézből szerzett tapasztalás, amely már nem a valóságot tükrözi, hanem egy másik személy által módosított manipulatív tartalmat – írják a szervezők.

– Fontos, hogy a fiatalok és az állampolgárok tudatosan foglalkozzanak ezek alaposabb megismerésével, a streaming szolgáltatók, gyártók, kultúrateremtők jellemzőivel, a vizualitás és az érzelmi tartalmak pszichológiai hátterével és a mindennapi értékrendünkre és gondolkodásunkra gyakorolt hatásával. Az MCC Média Iskola kutatójának segítségével sokat megtudhatunk arról, hogyan manipulálnak minket a sorozatok, és mire kell figyelnünk, hogy ezt elkerüljük – olvasható az MCC programajánlójában. 

A „Sorozatok – Függőség? Manipuláció? Rejtett reklámok?” című előadást október 4-én, szerdán délután 17 órától tartják az MCC pécsi központjában, a meghívott szakértő pedig ezúttal Balatoni Mónika, az MCC Média Iskola kutatója lesz.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában