A célpont

2023.09.07. 10:30

Megrázó történet: erőszakos támadás ért egy szakszervezeti vezetőt

Szeptember 7-e az első nap, amikor visszatérhetünk az Apolló Moziba egy rövid nyáriszünetet követően. A nyitónapon vetítik este 8 órakor a francia-német koprodukcióban készült thrillert, ami A célpont címet viseli.

Czeczon Enikő

Fotó: Stock-Asso

Az alkotás igaz történet alapján készült, amely Maureen Kearnye egy francia multinacionalista atomerőmű szakszervezeti vezetőjének megrázó történetét mutatja be. Szigorúan titkos üzenetek láttak napvilágot, amelyek megrázták a francia nukleáris ágazatot. Maureen Kearney lett az informátor, aki egyedül a világgal szemben, foggal-körömmel harcolt a kormány miniszterei és az iparág vezetői ellen, hogy fényt derítsen a botrányra, és megvédjen több mint 50 ezer munkahelyet. Az élete megváltozik, és egyik pillanatról a másikra össze is omlik, amikor erőszakos támadás éri saját otthonában. A nyomozás során a nő hamar gyanúsítottá válik.  

A film rendezője Jean-Paul Salomé, aki már tizennégyévesen eldöntötte, hogy ő filmrendező lesz, de csak akkor csatlakozott a filmiparhoz, amikor megszerezte az érettségit és filmet tanult a Sorbonne Censier Egyetemen. Gyakornokként dolgozott Claude Lelouch rendező mellett, akinek Bolero című filmjének gyártása során is segédkezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában