A rendező is ott lesz

2023.09.13. 15:41

Szívbemarkoló filmet vetítenek az Alzheimer világnapja alkalmából

Most zajlik mindenfelé a Földön az Alzheimer világhónap, a demencia sajátos lélekbe markoló betegségének a világnapja pedig szeptember 21-én van. Ebből az alkalomból különleges filmvetítésre várja az érdeklődőket az Alzheimer Café Pécs a Civil Közösségek Házában (Pécs Szent István tér 17.) szeptember 21-én csütörtökön 17 órakor.

Mészáros B. Endre

Fotó: AS

 Az ingyenes ünnepi mozin A Gyémánt út pora című filmet vetítik. A film megtekintését követően beszélgetést szerveznek dr. Vámos Zoltán orvossal, a film rendezőjével és forgatókönyvírójával, Vári Évával, a film főszereplőjével, Kossuth-, Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művésszel, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjával. 

A beszélgetést dr. Heim Szilvia, az Alzheimer Café Pécs alapítója, a PTE ÁOK Alapellátási Intézet egyetemi adjunktusa vezeti. A programban közreműködnek: Morvay Ágnes hegedűművész és Tímár Judit fuvolaművész, mindketten a Pannon Filharmonikusok zeneművészei.

A filmbemutatóval – melyre a VII. Pécsi Tanuló Város Fesztivál keretében az Alzheimer Café Pécs és a Civil Közösségek Háza közös szervezésében kerül sor – a szervezők és a résztvevők kifejezik szolidaritásukat a demenciával élők, családtagjaik és gondozóik mellett. A filmbemutató linkjén (https://agyemantutpora.hu) további részletek olvashatók. Előzetesen egy kis szakmai ajánlás a filmről: „Orosz Ákos és Vári Éva kettőse olyan, mint egy csiszolatlan drágakő. Idő és tehetség kell a lélegzetelállító szépség létrejöttéhez. Egymásra hangolódásuk hozza meg a film szívdobbanását, aminek hitelessége végig töretlen.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában