Népszerű a falu

2023.09.26. 18:30

Újabb izgalmas kiállítás nyílt Geresdlakon

A Gőzgombóc Fesztivál ideje alatt nyílt meg a különleges gyertyákból, viaszokból álló kiállítás.

Zsigmond József

Fotó: Ground Picture

A településen már annyi kiállítás van, hogy a városok is megirigyelnék – többek között a Koffán-Ház, a Rumsauer ház (Templom szoba), a Babakiállítás, a Mézeskalács falu kiállítás, a Nemzetiségi vállkendő kiállítás és a Nemzetiségi kézimunka kiállítás is Geresdlakon lelhető fel, és most egy újabb gyűjteménnyel gyarapodott a falu. 

– Bogádon élek, de Geresdlakon születtem, itt nőttem fel – mondta Varga Viktor, aki 2006 óta gyűjtötte a gyertyákat. – Elsőnek vettem egy nagyméretű képet, ami nagyon megtetszett, és utána elkezdtem gyűjteni a régi stílusú gyertyákat, régi viaszmotívumokat – tette hozzá a gyűjtő, aki a szülőfalujának adományozta a közel 170 gyertyakollekcióját.

Geresdlakra látogatók mostantól egy különleges gyertyagyűjteményt is megcsodálhatnak, amelyet tematikusan rendeztek be: vallási jellegűek (régi imakönyvek, képek), viaszból készült állatok, virágok és egy karácsonyi sarok is várja a látogatókat. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában