Indulás moziba!

2023.09.02. 10:30

Újra Opel Mantába pattan az autóversenyző

A németek is tudnak, ha akarnak vígjátékokat letenni a filmes asztalra. A pécsi Cinema City pedig vetíti a legújabb germán alkotást, a Manta, Manta - Padlógázt! szeptember 2-án négy alkalommal – 13.40; 17:40; 20:15; 22:10.

Czeczon Enikő

Fotó: Yuganov Konstantin

Főhősünk Berti, egy lepukkant lúzer, aki egykor nagymenő autóversenyző volt. Élete, házassága tönkremnet és még a jogosítványát is elvették. Két gyermek apja. A lánya isteníti őt, és az ő hedonista, de kallódó életére vágyik. A fia azonban egy elkényeztetett tinédzser lett, akit egyre jobban érdekel az autóversenyzés. Berti és barátai egy lepukkant szerelőműhelyben dolgoznak, de a felhalmozott adóssásgk miatt úgy tűnik, hogy még a műhelyt is elveszíti, ezért a főhős elszánja magát, és egy pénzdíjas versenyen akar fordítani a szerencséjén, amelyen egy legendás, feltuningolt Opel Mantával akar indulni és nyerni.  

Til Schwiger a rendező és a főszereplőt játszó színész is, akinek neve a nem német filmrajongóknak a Quentin Tarntino által rendezett Becstelen brigantyk című filmből lehet ismerős. Ő játszotta Hugo Stiglitz őrmestert. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában