Újra vetítik

2023.10.13. 10:00

Gyilkosságairól mesél egy amerikai sorozatgyilkos

A pécsi Apolló Moziban zajló Skandináv Filmfesztivál keretében a második film, amelyet nagyvászonra küldenek Lars Von Triertől, A ház, amit Jack épített. A 2018-ban bemutaott horror-drámát a mozi október 13-án, este fél 8-kor vetíti.

Czeczon Enikő

Forrás: Apolló Mozi Pécs

A film a hetvenes-nyolcvanas évek Amerikájában játszódik, ahol egy sorozatgyilkos öt gyilkosságának történetét követheti nyomon a néző. Egy kiemelkedő intelligenciával rendelkező férfi mesél a tizenkét év leforgása alatt megtörtént, tetszőlegesen kiválasztott rémtetteiről, sorozatgyilkossá érésének állomásairól. Külön epizódokra oszlik a film, és a közéjük beiktaott beszélgetés során Jack beszélgetőpartnere Verge, vagyis Vergilius, amely utalás Dante Isteni színjátékában az alkotót a Pokolba kalauzoló költőre.

Ennek a közönséget megosztó alkotásnak világpremierje évekkel ezelőtt a Cannes-i Filmfesztivál hivatalos programjában volt. Ezzel a filmjével tért vissza Cannes-ba az európai rendező, ahol korábban a Melankóliával nyert Arany Pálmát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!