Átalakuló kapcsolatok

2023.10.26. 10:00

Lángba borul az erdő, hamueső hullik majd az égből

A Szemrevaló Filmfesztivál keretében október 26-án vetítik a Tűzvörös égbolt című német drámát is a pécsi Apolló Moziban este 8 órai kezdettel.

Czeczon Enikő

Forrás: Apolló Mozi Pécs

Két jó barát, Leon és Felix úgy tervezték, hogy együtt töltik a nyarat egy nyaralóban a Balti-tenger partján. Mindketten pihenni és dolgozni szeretnének. Leon második regényét írja, Felix pedig fotóművészeti portfólióján dolgozik. De a nyaraló szomszéd szobájába beköltözik Nadja és Devid, akik különleges pozitív hangulatot sugároznak. Mindenkinek jó kedve van, kivéve Leonnak, aki egyre komorabbá válik. Hamarosan azonban lángolni kezd az erdő, hamueső hullik, az ég kivörösödik, és az alakuló kapcsolatok új dimenzióba kerülnek.

A dráma direktora Christian Petzold, aki a kortárs német film kiemelkedő, számos nemzetközi díjjal elismert író-rendezője. A Tűzvörös égbolt című film premierje a világ egyik legrangosabb 'A' kategóriás filmfesztiválján, a Berlinálén volt, ahol a legjobb filmnek járó Arny Medve-díjért versengett a nagyjátékfilmes versenyprogramban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában