Az utolsó nap

2023.10.15. 07:40

Mindenki húzzon tánccipőt, mert a lábaknak itt nem lesz kegyelem

Ugyan a szombati nap kissé szeles lett, de ez nem akadályozott meg senkit abban, hogy jól érezze magát a Pécsváradi Leányvásár második napján. A jó dolgok mindig gyorsan elröppenek, és hát el is érkeztünk az esemény zárónapjához, azaz október 15-éhez.

Czeczon Enikő

Fotó: Löffler Péter

A hagyományokhoz híven délelőtt 9 órakor egy zenés ébresztőre pattanhatnak ki az emberek az ágyból, amelyhez a dallamokat a Pécsváradi Városi Tűzoltó Zenekar szolgáltatja. Majd szintén a tradíciókhoz híven, délelőtt 10 órakor kezdetét veszi a menettánc, amely a régi könyvtár épületétől indul. Igazi zenés-táncos kavalkád ez minden esztendőben, ahol a jókedv garantált. 

Miután mindenki kitáncolta magát, 11 órakor folytatódik a népzenei, a néptánc és helyi együttesek bemutatkozása. Fellépnek a kozármislenyi Józsa Gergely Néptáncegyesület, a Sárpilisi Gerlice Madár Hagyományőrző Néptánc Egyesület, a Tallér Szabolcs Kozármisleny szóló tánc, az Alsónyéki Népi Hagyományőrző Együttes, a bajai Szüvellő Együttes és Lippangó Tánccsoport, a Szeremlei Néptáncegyüttes – Szeremlei táncokkal, a Bogyiszlói Hagyományőrző Egyesület, a Hosszúhetényi Hagyományőrző Egyesület, a Dunaszentgyörgyi Vadrózsa Népi Együttes, a Zengővárkonyi Hagyományőrző Művelődési Egyesület, a pécsváradi Generációk Tánca és a Hosszúhetényi Hagyományőrző Egyesület. 

Délután 3 órakos a Zengővárkonyi Dalos Pacsirták, majd a Zengő Rezek műsora és a Sárközi összetánc veszi kezdetét. Ezt követően, 4 órakor Bognár Szabolcs és Laczák Boglárka lépnek a színpadra, hogy az 5 órai elköszönés előtt még móltán segítsék lezárni az eseményt.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!