Sokan főztek

2023.10.03. 15:40

Nemzetiségek, kultúrák találkoztak Nagynyárádon

Rajnai-Zsíros Krisztina

Idén már hatodik alkalommal rendezték meg a Nagynyárádi Nemzetiségi Gasztro Találkozót a helyi önkormányzat és a Gandhi Gimnázium (Gandhi Gimnázium Közhasznú Nonprofit Kft.) együttműködésének köszönhetően. A rendezvény célja ezúttal is a nemzetiségi gasztronómia és kultúra megismertetése és népszerűsítése volt, minél széles kört megszólítva.

A főzőcsapatok és a résztvevők száma is meghaladta a tavalyit, idén 16 csapat főzött. A szakmai zsűrit Gyuricza Ákos dietetikus, élelmezés-, és táplálkozás-egészségügyi szakértő, Eisler Zsolt „gasztronauta” és Peteli Gábor gasztronómus alkották. Miközben a bográcsokban főtt az étel, a színpadon egymást váltották a kulturális csoportok. Fellépett a Mohácsi Tambura zenekar, a mohácsi Dalosai Schneider Lajos népdalkör, a Harkányi Hagyományőrző Népdalkör, a My Step Nagynyárádi Modern Tánccsoport, Nagy Kincső népdalénekes, a Tornádó TSE és a Pélmonostori Magyar Kulturális Egyesület Énekkara.

Az eredményhirdetéskor a zsűri tagjai elmondták, itt a leggyengébb étel is nagyon finom volt, a csapatok jó alapanyagokat használtak, és a hozzávalókat is jól választották meg. Az első helyet a Fecskés csapat szerezte meg, második lett a Gombóc Artúr csapata, a harmadik legfinomabbnak pedig a Mohácsi Szerb Nemzetiségi Önkormányzat csapatának ételét találta a zsűri. A tálalás körülményeiért, szépségéért, harmóniájáért különdíjat kaptak az Engeres lányok, a Havasi csapat, és a T-boy csapat, ezen kívül a Magányos Apáknak is különdíj járt, amiért asszonyok nélkül sem voltak elveszve. 

A programot zenés estével zárták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában