Új tárlat

2023.11.16. 10:30

A kényszerű bezártság, az ingerek és lehetőségek hiánya új energiákat szabadított fel

Új kiállítás nyílik november 16-án a Pécsi Galériában, amely az Új képek 2020-2023 címet viseli. A tárlaton Valkó László Munkácsy Mihály-díjas festőművész alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.

Czeczon Enikő

Illusztráció

Fotó: Pla2na

A 2020-2023-as időszakban készült képek egy része egy új korszakot jelentenek a művész életművében, de másrészt folytatásai egyes, korábban elindított vonulatoknak. Az alkotások a maradandóság és a változás örök művészeti dilemmájának jegyében fogant művek, melyeknek keletkezésében az eltelt négy évben radikálisan megváltozott élethelyzet jelentős szerepet játszott. 

A kényszerű bezártság, az ingerek és lehetőségek skálájának beszűkülése erősítette a koncentrációt, idővel fokozta az alkotó tevékenység intenzitását és új energiákat szabadított fel.  

A tárlatot november 16-án délután 5 órakor nyitják meg hivatalosan, ahol köszöntőt mond a kiállító művész, valamint a kiállítás kurátora, Várkonyi György művészettörténész. 

A tárlat december 16-ig tekinthető meg a Pécsi Galériában, nyitvatartási időben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában