Női tekintetek

2023.11.13. 10:30

A PTE tiszteletbeli professzorává avatott német kultúrtörténésznek nyílik kiállítása Pécsen

A Pécsi Tudományegyetem International Seasons című rendezvénysorozatának keretében november 13-án kiállítás nyílik a Művészetek és Irodalom Házában délután 6 órakor Kamerum ezer nő szemével címen.

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Fotó: Sorapop Udomsri

A tárlat anyagát Prof. dr. Matthias Theodor Voght német kultúrtörténész képei alkotják, akit 2012-ben a PTE tiszteletbeli professzorává avatták, 2014-ben pedig a lengyel-német kapcsolat kiépítéséhez történő hozzájárulásával kiérdemelte Lengyelország “Officer’s Criss of the Order of Merit” kitüntetését. Négy évvel ezután, 2018-ban a német delegáció tagjaként utazott Ghánába és Kamerunba, ahol a fenntarthatóság kulturális és vallási dimenzióit kutatta.  

A kiállításon a történész a női tekinteten keresztül mutatja be Kamerun társadalmi kérdéseit és mindennapi világát, amelyet prof. Dr. Tarrósy István az Afrika Kutatóközpont igazgatója és Prof. dr. Matthias Theodor Vogt, Zittau/Görlitz Főiskola professzora, a Pécsi Tudományegyetem tiszteletbeli professzora nyit meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában