Az élet újraértelmezése

2023.11.23. 10:00

A rákkal küzdő férfi nem a tragédiát, hanem a lehetőséget fedezi fel

A huszadik alkalommal megrendezett Verzió Filmfesztivál keretében gyönyörű és felkavaró dokumentumfilmeket vetítenek november 23. és 26. között a pécsi Apolló Moziban. Az esemény keretében november 23-án, este 7 órakor vetítik a Nem halok meg című magyar alkotást.

Czeczon Enikő

Forrás: Apolló Mozi Pécs

A film során megismerkedik a néző Einspach Gáborral, aki galerista, az Artmagazin alapítója és kiadója, de ezzel egyidőben igazságügyi szakértő és a budapesti művészeti világ sok területének aktív, meghatározó szereplője. Ez a sokoldalú férfi egy nap megtudja, hogy hasnyálmirigyrákban szenved, de nem omlik össze. A betegségében nem a tragédiát látja meg, hanem a teljes újrakezdés lehetőségét. Gábor, miközben folytatja a fizikailag őt egyre jobban igénybe vevő kezeléseket, megpróbálja újraértelmezni a saját életét, valódi céljait, és a gyerekeivel, valamint a környezetével való kapcsolatát.

Az alkotás rendezője, Dér Asia, aki több éven át követte a sikeres, művészeti érában mozgó Gábor mindennapjait, miközben azt is lekövette, hogy hogyan küzd meg a hasnyálmirigyrákkal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!