Irány a mozi!

2023.11.12. 10:04

Az egész iskola életét felbolygatja a lopás gyanúja és a nyomozás

Az Európai Art Mozi Nap keretében még két filmet vetítenek november 12-én az Apolló Moziban. Az egyik Németország Oscar-jelöltje, míg a másik egy finn-német vígdráma.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

Este fél 8-kor A tanári szobát vetítik, amelynek főszereplője Carla, egy elhivatott és fiatal tanárnő, aki egy német iskolában a hetedikesek osztályfőnöke. Az erősen multikulturális intézményben viszonylag nyugalom van, addig a pontig, ameddig egy gyereket lopással nem gyanúsítanak. Egyedül a nő hisz a fiú ártatlanságában, és nem ért egyet kollégái nyomozási módszerével, ezért saját kezébe veszi az ügyet. Ez azonban olyan eseménysorozatot indít el, amely az egész iskola életét felbolygatja. Carla az állását is elveszítheti az egymással szemben álló tanulók, feldühödött szülők és tanárok konfliktusában.    

Az Európai Art Mozi Napot egy vígdráma zárja este 8 órás kezdéssel, amely a Hulló levelek címet viseli. Az alkotást az abszurd északi humor nagymestere, a Cannes-ban és Berlinben többször díjazott Aki Kaurismäki rendezte. A filmben két magányos ember, Ansa és Holappa véletlenül találkoznak a helsinki éjszakában, és megpróbálják megtalálni életük első, utolsó és egyetlen szerelmét.

A direktor e filmjével tiszteleg Ozu és Chaplin előtt, és azoktól a dolgokról szól benne, amelyek egy szebb jövő felé vezethetik az emberiséget. Ilyen dolog például a szeretet, a szolidaritás, a remény, illetve a másik ember és a természet iránti tisztelet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában