Bonyolult ügy

2023.11.12. 10:30

Egy fiú halálával végződött a vadászat, és bűnbakot keresnek

Az idei évben az Európai Art Mozi Nap november 12-ére esik, amelynek keretében a pécsi Apolló Mozi négy, eddig még nem látott filmet vetít. A négyből két alkotás magyar, amelyeket közel egy időben küldenek nagyvászonra. És nehéz lesz a döntés, hogy melyikre üljünk be.

Czeczon Enikő

Forrás: Shutterstock

Fotó: Stock-Asso

Az első, teljesen magyar alkotást, amely egy vérfagyasztó bűnügyi film, délután fél 6-kor vetíti a mozi, amelynek lényege az, hogy az adósságot végül mindig meg kell fizetni. 

Adott két férfi, Károly és Zsolt, akik egyszerre legjobb barátok, vetélytársak és esküdt ellenségek. Mióta az eszüket tudják szerves részei egymás életének, de az egyetem végeztével elszakadnak egymástól, és hosszú évtizedek után keresztezik egymás útjaik, amikor a munkanélküli, reményvesztett Zsolt megjelenik az éppen középkori válságon keresztülmenő Károly ajtajában. Ez a találkozás olyan eseményláncolatot indít el, amely nemcsak a saját, hanem szeretteik életét is tönkreteheti. Vérrontásba torkollanak az események a féltékenység, az irigység és a bosszú miatt, valamint fontos szerep jut egy titokzatos felvételnek, egy véletlen összjátéknak és a sors kezének is.  

Délután háromnegyed 6-kor vetítik a magyar-szlovák-cseh kooprodukcióban megvalósult Hatalom című filmet, amelyben két közép-európai külügyminiszter vadászni indul a határhoz közeli erdőkbe. Az egyikük véletlenül halálosan megsebesít egy fiatal hajtót, és mivel a politikus egy fontos uniós poszt egyik legfőbb esélyese, a sajtó azonnal elkezd érdeklődni az ügy iránt. A titkosszolgálat Steiner ügynököt bízza meg, hogy meggátolja a botrány kirobbanását. Steiner nem sejti, hogy ki lőtt, de amikor a gyilkosság helyszínén megismerkedik egy oknyomozó újságíróval, elkezdi összetenni az eset darabkáit, és miközben a halott fiú családja a temetésre készül, az üggyel megbízott Steiner parancsot kap, hogy fizessen le valakit, aki magára vállalja a gyilkosságot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában